Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

3 mai - Ziua Mondială a Astmului

Astmul poate apărea la orice vârstă. Astmul nu este o boală infecțioasă, ci o boală inflamatorie a căilor respiratorii. Astmul poate fi ținut sub control cu doze mici de corticosteroizi. Pacienții cu astm controlat pot face chiar sport de performanță.

3 Mai 2022
Biroul de comunicare

Alertă de gripă și viroze respiratorii la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

Ultimele zile au adus o creștere a numărului copiilor, dar și al adulților cu infecții cu virusul gripal sau cu viroze respiratorii. În secțiile de boli infecțioase ale Spitalului Victor Babeș sunt internați, în prezent, trei copii în vârstă de 4 ani, fiecare cu gripă și unul cu o stări febrile.

5 Aprilie 2022
Biroul de comunicare

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara se alătură campaniei de realizare gratuită a mamografiilor de sân

Proiectul din care mai fac parte Institutul Oncologic “Prof Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca și Spitalul Municipal Timișoara are ca scop depistarea precoce a cancerului de sân. Programul prevede realizarea, în mai multe centre, de mamografii femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, din vestul țării. Peste jumătate dintre pacientele investigate trebuie să provină din mediul rural.

30 Martie 2022
Biroul de comunicare

24 Martie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei „Investiți pentru a pune capăt tuberculozei. Salvați vieți!”

24 martie 1882. Aceasta este ziua în care doctorul Robert Koch a anunțat că a descoperit bacteria care provoacă tuberculoza. Rezultatul obținut în acea zi a deschis calea cercetărilor pentru diagnosticarea și tratarea bolii considerată, până la acel moment, ca fiind una incurabilă.

24 Martie 2022
Biroul de comunicare

Explozie a cazurilor de varicelă în Timiș. În ultima săptămână, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara au fost evaluați câte 3-4 pacienți pe zi

Majoritatea pacienților care au ajuns pentru investigații în Ambulatoriul spitalului nostru au dezvoltat o formă ușoară, care nu a necesitat internare.

23 Martie 2022
Biroul de comunicare

Procedură unică în vestul țării pentru diagnosticarea cancerului de plămân. Criobiopsia, metoda ultramodernă care asigură o diagnosticare corectă folosind țesut înghețat la -89 de grade Celsius

Pneumologii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara folosesc un dispozitiv ultraperformant pentru realizarea biopsiilor în timpul endoscopiilor bronșice. Acesta permite realizarea a ceea ce în literatura de specialitate este prezentat drept criobiopsie.

15 Martie 2022
Biroul de comunicare

FibroScan-ul - aparatul ultramodern care înlocuiește biopsia hepatică cu o investigație simplă și nedureroasă

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara este printre puținele unități sanitare din vestul țării care au în dotare un FibroScan. Cu ajutorul acestui dispozitiv, specialiștii spitalului pot spune cât de afectat este ficatul unui pacient.

3 Martie 2022
Biroul de comunicare

Orice pacient trebuie să aibă dreptul la o a doua opinie medicală

Solicitarea unei reinterpretări, în cazul unei investigatii imagistice, sau a unei a doua opinii medicale, în cazul unui diagnostic, reprezintă dreptul fiecărui pacient, de altfel prevăzut și de legislația românească.

23 Februarie 2022
Biroul de comunicare

Primul transport de Molnupiravir

La Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara a sosit primul transport de tablete antivirale destinate tratării pacienților cu COVID 19.

8 Februarie 2022
Biroul de comunicare

Există viață și după cancer!

4 februarie reprezintă Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului. Statisticile sunt alarmante. În fiecare an aproape 10 milioane de oameni mor de cancer. Practic, este a două cauză de deces în lume. Organizația Mondială a Sănătății estimează că, până în 2035, numărul de cazuri s-ar putea dubla. Mai mult, circa 40 la sută din întreaga populație a planetei va fi afectată de această maladie de-a lungul vieții.

4 Februarie 2022
Biroul de comunicare

Aparat unic în vestul țării pentru testarea funcțională pulmonară

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara are, începând de astăzi, un nou sistem complex de testare funcțională pulmonară, unic în vestul României.

31 Ianuarie 2022
Biroul de comunicare

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara a crescut capacitatea de internare a pacienților pediatrici cu Covid 19

Creșterea numărului de copii infectați cu SARS-CoV 2, în ultimele zile, determină o reorganizare a paturilor în spital. Astfel, se extinde zona roșie destinată Pediatriei.

27 Ianuarie 2022
Biroul de comunicare

AL DOILEA AN DE PANDEMIE LA SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE ȘI PNEUMOFTIZIOLOGIE DR. VICTOR BABEȘ TIMIȘOARA

Peste 13.000 de examinări imagistice de tip Computer Tomograf, peste 8.500 de evaluări COVID-19, dar și aproape 2.000 de spitalizări non-COVID. 2021 nu a fost doar un an al luptei medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara împotriva SARS-CoV 2, ci și unul în care au fost tratați mii de pacienți cu alte afecțiuni.

7 Ianuarie 2022
Biroul de comunicare