Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

Un examen imagistic de plămân în doar 6 secunde. Este performanța noului Computer Tomograf care a intrat în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică al Spitalului Victor Babeș Timișoara

La Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș a fost pus în funcțiune cel de-al doilea Computer Tomograf. Aparatul, de ultimă generație, vine în completarea dotărilor deja existente în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică al unității sanitare, permițând furnizarea unor servicii medicale complete, la standarde înalte.

9 Martie 2023
Biroul de comunicare

Ziua internațională a bolilor rare

Peste 30 de milioane de europeni sunt înregistrați în evidențele medicale ca având o boală rară. Până acum, au fost descoperite 8000 de maladii care au fost incluse în categoria afecțiunilor rare. 80 la sută dintre acestea sunt atribuite unei cauze genetice, restul fiind produse de infecții, alergii, dar și de factori de mediu. Mai bine de jumătate dintre pacienții cu boli rare sunt copii.

28 Februarie 2023
Biroul de comunicare

Bebeluși gemeni, de doar o lună, printre pacienții internați cu gripă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Jumătate dintre bolnavii cu infecții respiratorii ajunși în Ambulatoriu, în ultimele zile, au fost internați

Numărul cazurilor de gripă continuă să rămână ridicat în Timiș. În fiecare zi, în Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș ajung pacienți cu forme medii și chiar severe de boală.

9 Februarie 2023
Biroul de comunicare

Copil în vârstă de 7 ani cu o boală rară, internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Medicii luptă pentru vindecarea lui

Copilul suferă de varicelă hemoragică, o maladie foarte rară. În cazul băiețelului, boala vine pe fondul unei afecțiuni oncohematologice. Deosebirea majoră față de varicela “obișnuită” este aceea că veziculele ce apar pe corp în boala infecțioasă devin hemoragice.

2 Februarie 2023
Biroul de comunicare

Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

Peste 5000 de pacienți internați, aproape 22.000 de consulturi în Ambulatoriu și peste 15.000 de internări de zi. După doi ani în care bătăliile pe care cadrele medicale din Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara le-au dus, în cea mai mare parte, împotriva coronavirusului, anul 2022 a însemnat revenirea la lupta cu afecțiunile pulmonare și bolile contagioase, transmisibile. Anul trecut a adus o creștere semnificativă a adresabilității pacienților către secțiile de Pneumologie și Boli Infecțioase.

23 Ianuarie 2023
Biroul de comunicare

Diagnostic complet pentru identificarea tipului de tumoră pulmonară. Laboratorul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Victor Babeș Timișoara a implementat imunohistochimia ca tehnică de investigație

Din acest an, pacienții cu suspiciune de cancer bronhopulmonar pot obține un diagnostic complet și de precizie în urma investigațiilor făcute în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș Timișoara.

9 Ianuarie 2023
Biroul de comunicare